Este momentul sa demisionez?

Cu aceasta intrebare cu siguranta s-a confruntat fiecare dintre noi la un anumit moment din cariera sau poate chiar acum treci prin acest proces de analiza in interiorul tau. De cele mai multe ori este o decizie greu de luat, sunt foarte multi factori care pot influenta si care sunt implicati. Dar cum procedam sa ne asiguram ca este decizia cea mai buna?

In primul rand trebuie sa incerci sa iesi putin din cadru, sa analizezi intreaga perioada in care ai activat in organizatie si sa iti adresezi intrebari care sa te ajute sa evaluezi la rece situatia: De ce am ales acest angajator? Ce m-a motivat la inceputul colaborarii? Cum s-a schimbat motivatia mea pe parcurs? Care au fost realizarile ce m-au impulsionat? Cum am evoluat? Cum s-a consolidat relatia in timp cu membrii echipei si cu managementul? De cand am inceput sa nu ma mai regasesc in acest cadru? Ce a declansat acest lucru? Cum ma simt in prezent? Ce am facut pentru a incerca sa redresez lucrurile? Care este perspectiva in prezent? Exista o schimbare ce ar putea fi facuta pentru a te simti din nou motivat si a te regasi in aceasta organizatie? Exista o perspectiva?

Dupa ce ti-ai facut aceasta analiza, cat mai amanuntita si ai raspuns cu sinceritate la intrebari, cu siguranta balanta va inclina catre una dintre cele doua variante: DA, raman in continuare in organizatie sau NU, sunt absolut sigur ca locul meu nu mai este aici.

Daca in urma analizei ai ajuns la concluzia ca lucrurile se mai pot imbunatati, urmatorul pas este sa discuti cu angajatorul, sa existe o discutie deschisa si impreuna sa identificati etapele urmatoare. In orice relatie de colaborare este foarte importanta comunicarea si transparenta. Cu o implicare din ambele parti lucrurile se vor redresa si se va merge catre directia dorita.

Insa raportandu-ne si la a doua varianta, daca raspunsul tau este NU, locul meu nu mai este in aceasta organizatie, atunci va trebui sa iti faci un plan in acest sens.

Viata este un lung sir de decizii, incearca sa analizezi atent si sa iti asumi decizia pe care o iei astazi, pentru ca maine este o noua zi si de ce nu, un nou inceput care poate fi in organizatia in care esti deja sau la un alt angajator.